,

Hijab Style 2017 Terbaik di Zalora

Assalamualaikum pembaca. Hijab Style bukan lagi satu gaya yang asing di Malaysia, kan. Malah makin hari makin ramai yang mengenakan hijab. Sudah tu, siap berhijab style lagi.

Sebut pasal Hijab Style, kat sini i nak kongsikan koleksi daripada Zalora, called Zalora Raya 2017. Dimana pada tahun ini, Zalora telah menjadi tuan rumah kepada beberapa koleksi eksklusif daripada para pereka yang tidak asing lagi seperti Kree, Pikat KL, Calacara, Mermaid Luxe, Kami Idea, Minaz, FZK, Lubna, Petra; hijab brands by Ilham Echenta, Naelofar dan mumu; and designer collaborations with LYNDARAHIM, Syomirizwa Gupta, Tsyahmi dan juga Tom Abang Saufi.

Hijab Style 2017

Dah beli hijab untuk hari raya yang bakal tiba? Tak lagi? Ok, jom dapatkan koleksi daripada Zalora. Untuk pengetahuan, bukan sahaja koleksi hijab boleh didapati, malah, koleksi baju raya terkini juga boleh didapati daripada Zalora online. Baju Kurung dan Baju Melayu Murah!
Koleksi Hijab daripada Ilham Echenta


Basic Charm Turban Crepe Ruffle

NOW RM 59.00

- Ruffle details on strap
- Polyblend
- Semi-elasticised
- Lined
- Face dimensions: L27cm x W27cm
- Strap: L78cm


Aulia Velvet Satin Tiara Hijab

NOW RM 79.00

- Smooth solid hue fabric with gem embellishments
- Satin blend
- Semi-elasticized
- Unlined
- Face dimensions: L27cm x W26.5cm
- Shawl: L99cm

Koleksi Hijab daripada Naelofar


Starlet Raya Instant Shawl

NOW RM 55.00

- Flowy instant shawl with Aurore Boreale inspired gem embellishments
- Heavy chiffon
- Stitched hem
- Face dimension: L28.0cm x W27.0cm
- Neck drop: L16.0cm


Dazzle Raya Shawl
NOW RM 59.00

- Pastel hued flowy shawl with gem embellishments
- Korean Chiffon
- Stitched hem
- Dimension: L30.3cm x W10.8cm

Koleksi Hijab daripada Mumu


Geometric Print Shawl

NOW RM 79.00

- Geometric print shawl
- Satin silk
- Stitched hem
- Dimensions: L171cm x W65cm


Marble Square Scarf

NOW RM 95.00

- Marble printed square scarf
- Satin silk
- Stitched hem
- Dimensions: 107cm x 107cm

Cantik-cantik kan koleksi eksklusif mereka? Jom dapatkan sekarang tau. I lebih suka online shopping such like Zalora. Tak perlu beratur panjang untuk mendapatkan sesuatu koleksi hijab yang i suka. Jika telah disediakan medan yang mudah untuk berbelanja, kenapa tidak untuk mencuba kan? Jom. Klik https://www.zalora.com.my/raya/ untuk koleksi hijab style 2017 daripada Zalora untuk hari raya anda. ;)

Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Hijab Style 2017 Terbaik di Zalora
,

Dekorasi Hari Raya Yang Simple

Assalamualaikum fellas! i bab-bab deco rumah ni memang i suka. Bukan takat kat rumah punya deco, kat office pun i boleh deco. Kalau da start deco, memang akan terus mendeco. Sebut pasal deco ni, i da terbayang beberapa benda nak deco untuk persediaan hari raya yang akan bakal tiba ni kat rumah mama. Rumah mama tak lah besar sangat. Nak kemas ke deco apa-apa ke, senang sajalah kiranya.

Dari dahulu lagi i memang nampak dan perasan, setiap hari raya tiba je, pasti akan ada yang berpusu-pusu shooping kat mall untuk tukar itu ini kan. Tukar langsir, tukar karpet, tukar sofa, tukar meja makan, tukar tv dan banyak lagi lah. Ok, dan kali ni i nak share satu benda memandangkan benda ni tak perlu kot korang nak berpusu-pusu shooping dengan kesesakan orang ramai kan. Korang just pergi laman web lazada. Memandangkan sekarang sedang berlangsungnya Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya Sale bermula pada 19 Mei sehingga 25 Jun 2017, dengan sale gila-gila sehingga 90%. Koramg boleh sahaja shooping secara online kat situ.


Ok. A few thing i memang da plan nak deco tadi kan. Kat bawah i tips dekorasi hari raya i yang simple untuk korang yang suka dengan benda-benda simple.

1. Phootbooth.
 
Family i jenis gila selfie. Kat lazada ada jual beberap item untuk photobooth tau. Contoh gambar kat bawah. But, if boleh print dan make it sendiri, why not DIY sendiri kan? 
 

2. Meja makan

Meja makan kalau still boleh pakai, no need kot tukar kan. i plan nak cat sahaja meja makan lama kat rumah mama. Warna putih why not? Nampak baru juga kan. 

3. Langsir

Yang ni i memang tabik spring dengan mama. Mama memang kerjaya dia menjahit, so memang tahun-tahun akan tukar langsir. But mama the best is, dia boleh pasangkan semula kain-kain langsir lama, dan beli yang baru untuk bagi pendua langsir tu. Which is, tak perlu nak beli mahal-mahal. Beli kain 1 meter dengan harga rm2.50 tu pun boleh. Muahaha.
 
Ok. Rasanya itu sahaja kot i nak share pasal dekorasi tips hari raya i yang sangat simple. Hehe. By the way, bagi korang yang masih tercari-cari furniture untuk dekorasi raya korang, i share link kat bawah, inshaALLAH moga membantu korang dalam mencari barangan deco untuk hari raya korang nanti. Jom.

 
Xoxo. 
Love Korang. 
Continue reading Dekorasi Hari Raya Yang Simple
,

Women Shoes That Are Perfect For Work

Assalamualaikum fellas. Wanita dan kasut memang tidak dapat dipisahkan. Siapa setuju? I setuju. Sebab i minat membeli kasut dan i jenis yang sangat memilih kasut untuk keselesaan kaki sendiri. I yakin korang juga macam i.

Tahu tak korang. Terutamanya para wanita. Kasut memainkan peranan yang sangat besar dalam membentuk jati diri kita dan sudah pasti kasut juga one off cara meningkatkan keyakinan diri kita. Terutamanya ketika bekerja.

Dan, bagi wanita yang bekerja. Sudah pasti ditempat kerja adalah tempat yang memerlukan kita kena sentiasa berkeyakinan selalu. Kan? I pasti, mesti kat rak office korang tu penuh dengan pelbagai koleksi kasut korang juga kan? Hehe.

Ok, apa pun. Kat sini, i nak kongsikan various types of women shoes that you can rock at the office while still looking fashionable. Jom baca.


1. Strappy High Heels

Ok, ni kasut yang sesuai untuk mereka yang jenis sentiasa sibuk berjalan keluar masuk office berjumpa dan berurusan dengan orang ramai. Jika korang adalah dalam kalangan yang sentiasa busy dan nak cepat bergerak, yes u are, kasut tumit tinggi bertali ini adalah pilihan yang tepat untuk korang. Tak kira apa reka bentuk sekalipun, as long strayppy di sekeliling buku lali, pasti akan membantu korang yang sentiasa sibuk berjalan namun masih kelihatan bergaya.

2. Platform Wedges

Ni jenis orang macam i. Hehe. Maksudnya, busy dengan kerja, tapi still rasa stabil apabila memakai dan masih dalam keadaan terkawal. Jangan tak tahu, si pemakai jenis ini adalah seorang yang rendah hati tau dan sentiasa mudah sahaja apabila bekerja. Hahaha. Juga, pakai kasut jenis boleh dipadankan dengan skirt mahu pun seluar. Still nampak gojes dan profesional. I pakai. I tahulah. Hehe. Dan, tahu tak korang, kasut jenis ni sangat banyak sekarang, dan of course Zalora juga ada mengeluarkan pelbagai koleksi reka bentuk Platform Wedges dan yang pasti akan kelihatan bergaya. Ok, cuba bayangkan pakai kat office? Depan kengkawan? Mahunya tak cemburu kengkawan. Hahaha. Jadi, jangan risau untuk memilih Platform Wedges dan ya jom kerja dengan bersemanga tau!.

3. Stilettos



Omgee! I serius nak cuba dan teringin nak cuba pakai kasut jenis Stilettos ni sebenarnya. Namun, dukacita. Sedari diri sendiri dahulu. Hahaha. But! For ladies who want that extra extra extra boost, stilettos will definitely rock your whole outfit into glamour mode. Berdiri sama tinggi, bangga dan ya bergaya berjalan dengan Stilettos merah around office, it will absolutely put that boss lady feel in you for the rest of the day. Hahaha.

So! Macam mana? For sure korang pun ada pilihan kasut korang sendiri kan? Jom share dengan i cepat!

Xoxo
Love Korang.
Continue reading Women Shoes That Are Perfect For Work

Checklist Ramadhan

Assalamualaikum fellas. Siapa punya checklist ramadhan la sweet ni. i pinjam tau. i tak tahu siapa punya, then i kreditkan ke google je la. Hehe. Moga apa yang ada dalam checklist ramadhan ni ada juga dalam plan kita tau. InshaAllah. Oh, tak terlambat kot i nak ucapkan Salam Ramadhan buat semua umat muslim dan kengkawan rakan blogger i kan? Salam Ramadhan tau. Puasa, jangan tak puasa. Hehe.


Sumber dan kredit : Google

Xoxo. 
Love Korang!
Continue reading Checklist Ramadhan
,

Selamat Datang Ke Pulau Pinang, Pulau Mutiara!

Assalamualaikum fello. i da pernah ke Pulau Pinang. But i tak berkesempatan lagi nak pusing habis Pulau Pinang, Pulau Mutiara kita ni. Mungkin i akan ke sana semula someday, sebab masa i ke sana, jambatan Pinang Pinang still 1. Hopely! And while i google bout this, what i found is! laman web Traveloka ada kat situ. Which is, Traveloka adalah salah satu platform tempahan penerbangan dan hotel yang terkemuka di Asia Tengara, yang menawarkan lebih 100,000+ laluan dan 100,000+ hotel di Asia Pasifik dengan kadar harga paling rendah setiap hari! Serius? Omgee! Nak kena plan travel la lepas ni. Hehe.



Sumber dan Kredit Blog : Penanghill
Tempat Menarik di Pulau Pinang, Pulau Mutiara

i while bercuti, i jenis tak makan pun tak kisah sebenarnya. Sebab bagi i, i cuma nak menghayati pemandangan apa yang ada ditempat orang. But, suami i jenis makan. So. Sembang pasal Penang, i asking my husband and jawapan dia sudah pasti Nasi Kandaq plus Pasembor. Omgeee. Bila tanya i, i akan jawap 'i nak ke Bukit Bendera! Nak ambik gambar lawa-lawa, posing, publish kat instagram. Wakaka.'


Nasi Kandaq Line Clear
Sumber dan Kredit Blog : gopenang


Pasembur
Sumber dan Kredit Blog : missdae.blogspot.my

Selain itu, i nak juga ke Batu Feringhi. i serius tak pernah jejak kaki kat sini, and of course i nak pergi sekiranya berkesempatan dan what the beautiful beach! i suka beach! i suka air membiru di pantai-pantai. i suka tidur di tepi pantai yang damai dan redup cahaya. Bestnya! i'm the lover of nature!
 

Batu Feringhi
Sumber dan Kredit Blog : makemytrip

Feri. Pergi Penang, serius jangan tak mencuba untuk naik feri. Macam i pernah pergi dulu, lama da dengan kengkawan office, naik kereta. Sekali kereta tu masuk feri. Masuk feri tu nanti, bolehlah berjalan-jalan kat tepi feri tu. Boleh tengok lautan terbentang luas. Masa tu jambatan Penang still satu, so the feri akan lalu the jambatan.


The Feri
Sumber dan Kredit Blog : blogalzahri

2 Jambatan Pulau Pinang. Of course i nak pergi the another jambatan. Tak pernah tengok lagi depan mata. Tengok image google sahaja selama ni. Nanti pergi sana, will selfie-selfie la kan. Hehe. Selain itu, kat sebelah pulau sana, ada lagi tempat-tempat yang menarik yang i tak sebut dalam list kat atas tau. Korang kena dan wajib find out more sendiri, kena pergi dan kena lalui pengalaman korang sendiri kat semua tempat yang i bagitau tau. Bak kata pepatah, 'tak kenal maka tak cinta kan?'.


Jambatan Ke-2 Pulau Pinang
Sumber dan Kredit : astroawani

Eastin Hotel Penang


Eastin Hotel Penang

Ok, ni nak kongsikan juga. Nak pergi bercuti kenalah cari tempat penginapan yang selesa dan sesuai kan? Ni i nak share, Eastin Hotel Penang! Bagi yang pernah dengar hotel ini, that good. But yang tak pernah dengar lagi, dan untuk pengetahuan, korang boleh sahaja stay kat Eastin Hotel Penang.

Remember i told seawal tadi Traveloka menyediakan tempahan penerbangan dan hotel pada kadar harga yang murah setiap hari? Yup. Korang boleh usha harga penerbangan dan hotel sekaligus dekat laman web Traveloka. Korang boleh book bilik apa yang korang nak. Boleh je pilih berdekatan dengan laut. Wow! Dari situ, korang boleh tengok keindahan tempat tu pada waktu malam. Serius i teruja! Jangan lupa untuk explore Pulau Jeregak dan hayati keindahan jambatan Pulau Pinang yang penuh dengan cahaya lampu pada waktu malam. Dan jangan risau, jarak airport nak ke sana juga tak la jauh sangat. Dalam 5 -6km sahaja.

Bilik-bilik yang ada dekat Eastin Hotel Penang ini sangatlah murah dan berpatutan dan serius berbaloi. Sesuai untuk siapa-siapa sahaja yang datang dengan keluarga atau juga dengan kengkawan. Honeymoon lagilah boleh. Hehe. Bagi yang tak minat dengan sea view, (No! Itu bukan aku. Hehe), Korang boleh tengok the beautiful of City Scenery. Bayangkan bangun je dari tidur dari katil yang sangat selesa dan nyaman, kat luar balkoni bilik, korang dapat menghirup udara yang segar Pulau Mutiara, Pulau Pinang! Pergh.. Best macam orang kaya kejap. Hahaha.

Membeli Belah di Pulau Pinang, Pulau Mutiara

i suka shopping! Wakaka. Dan, kalau nak shopping, dari Eastin Hotel Penang, boleh sahaja turun dari bilik dan berjalan kaki ke mall yang teramatlah dekat dengan hotel. Di Queensbay Mall, ada macam-macam kedai untuk korang nak shopping atau window shopping sahaja. Dengan jarak yang tak sampai 2km. Mudah kot?!

Jarak tempat-tempat yang menarik dari Eastin Hotel pun sebenarnya semuanya tak jauh pun. Kalau yang bawa kereta, boleh je drive sendiri untuk enjoy the suasana Penang. Pusing satu Penang ni pun just ambil satu hari kalau korang tak spend masa yang lama kat satu-satu tempat. Kalau nak guna teksi pun boleh juga. Korang boleh minta receptionist hotel untuk panggil teksi bila-bila masa sahaja. Boleh sahaja korang minta driver teksi tu tadi untuk bawa korang pergi tempat-tempat yang menarik kat sana.

Cadangan Apa Yang Patut Korang Buat Bila Bercuti Ke Pulau Pinang, Pulau Mutiara

Ok. Kat sini i nak cadangkan sikit apa yang korang kena buat bila korang pergi Penang nanti. Jom baca:

  1. Makan nasi kandaq kat Nasi Kandaq Line Clear. Baca pun sure kecur air liuq kan. Kat situ, kari kepala ikan memang terbaik. Sedap dan murah. Jangan tak tahu, orang-orang ternama juga pergi makan kat situ bila sampai ke Penang. Pergh.
  2. Pasembor Padang Kota. Indeed. It is the best pasemboq yang korang boleh dapat lepas tu makan pula dengan ais kacang or ABC. Teliuq orang cakap. Kat situ juga korang boleh pergi ke Penang 3D Trick Art Museum. Dalam tu korang boleh snap gambar atau swafoto dengan dinding 3D. Cool kan?
  3. Bukit Bendera. Kat situ bukan sahaja ada pemandangan yang cantik. Serius cantik! Korang boleh juga tengok satu Penang kat Bukit Bendera. Korang juga dapat merasa naik cable car. Cable Car antara yang tertua di Penang. Serius best!
  4. Beli souvenir dekat Batu Feringghi. Nak beli souvenir, i sarankan beli kat Batu Feringghi. Kat situ banyak kedai-kedai yang jual barangan cendera kenangan yang cantik-cantik.
  5. Teluk Bahang! Bagi korang yang jenis suka outdoor aktiviti. Teluk Bahang tempat yang sesuai untuk korang. Kat situ ada extreme park yang tersangat amat best. Korang wajib cuba ini. Haha.
    Traveloka
    Tempahan Bilik Murah di Eastin Hotel Penang
    Ok fellos. Untuk maklumat sekali lagi, untuk mencari bilik di Eastin Hotel, korang boleh cari di Websitu atau Apps Traveloka. Kat situ korang boleh usha Eastin hotel penang price alert, Atau cari deals yang best kat hotel tersebut.

    Tempahan Penerbangan di Traveloka

    Terbang dengan Traveloka, Jangan lupa book flight korang dengan Traveloka tau. Untung-untung boleh dapat offer yang menarik yang berbaloi kat situ kan, dan siapa tahu kot-kot dapat harga murah tak mampu fikir. Hahaha. Good Luck!

    Xoxo.
    Love Korang!
    Continue reading Selamat Datang Ke Pulau Pinang, Pulau Mutiara!