Showing posts with label collaborate. Show all posts
Showing posts with label collaborate. Show all posts

Invitation to collaborate with Zalora Malaysia Kali Ke-3


syukur alhamdulillah. rezeki yang amat baik dipermulaan tahun baharu 2016 ini. tak tahu nak kata apa da. just wanna say thanks so much dekat zalora malaysia kerana sekali lagi, untuk kali ke 3 buat aku, kerana sudi menjemput aku untuk menulis tentang produk mereka. syukur alhamdulillah. sebagai hadiah, woot woot RM100 voucher sebagai token. Ya Allah. terima kasih zalora! baiknya hati awak :D hahaha.


Hi,

Thank you for publishing the entry! I like that you have added in your own personal touch to the entry, very nicely done :)
As promised, here is your RM100 Zalora cash voucher code: xxxxxxxxx
It has been a pleasure working with you. I hope you have a wonderful experience shopping at Zalora :)

Thank you again!

artikel berkaitan Zalora :)
Tampil Mengoda bersama Melissa Shoes!
Heel Shoes to Wear on Your Birthday!
Jemputan kerjasama dengan Zalora Malaysia
3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015
Barangan daripada Zalora Dah Sampai~
Pengalaman Membeli belah di Zalora
Invitation to collaborate with ZALORA Malaysia Kali Ke - 2
Waktu Yang Sesuai Membeli Belah di Zalora!

giler engkau tak wonderful shopping kat zalora. hehe. PG tengah servey-servey nak beli apa untuk kali ke 3 ni. hehe. nanti PG share ye ;)

again. thanks Zalora Malaysia!

done ;)
Continue reading Invitation to collaborate with Zalora Malaysia Kali Ke-3

Tampil Mengoda bersama Melissa Shoes!

Melissa Shoes. Warna pink dekat situ memang betul-betul mengoda kan? ;) rasa nak grab 10 pasang je. amboi amboi. Ok, regarding tajuk PG atas tu, let me share sedikit bout Melissa Shoes kat korang, sebelum PG berkongsi 4 tips hebat membeli Melissa Shoes!

MELISSA SHOES adalah satu jenama fesyen kasut yang PG rasa tidak perlu diperkenalkan lagi sebenarnya! Ini terbukti dengan kewujudannya sejak lebih tiga dekad yang lalu, telah berjaya mencuri perhatian ramai pelanggan setianya untuk kekal setia sehingga ke hari ini. Mempunyai aura tersendiri, setiap barisan produknya pula, hadir dan diserikan dengan rekaan yang penuh elemen keremajaan dan sentiasa mengikuti perkembangan trend fesyen terkini yang sedang hangat dalam pasaran.

Malah, kini Melissa Shoes telah menjadi jenama fesyen kasut pilihan yang telah berjaya menarik perhatian ramai fashion stylist dan peminat fesyen yang lebih dikenali sebagai fashionista di seluruh dunia dan juga Melissa mempunyai reputasinya tersendiri yang cukup gemilang dalam industri fesyen sebagai jenama kasut plastik nombor satu di dunia!.

Untuk pengetahuan semua juga, selain daripada itu, Melissa mempunyai pencapaian yang cukup hebat dalam menghasilkan rekaan kasut yang cukup inovatif dengan kolaborasi istimewa bersama pereka fesyen antarabangsa yang hebat seperti Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Iseey Miyake dan Karl Lagerfield yang turut dikenali sebagai living legend. Hebat bukan? :)

4 TIPS MEMBELI MELISSA SHOES

PG kalau bab membeli kasut sebenarnya sukar untuk mencari sepasang kasut yang terbaik. Lebih-lebih dan nak-nak lagi untuk cari yang terbaik dengan harga yang berpatutan. hehe. Tapi, apa pun. Kat sini, PG nak kongsi dengan korang, 4 tips membeli Melissa shoes yang korang perlu tahu, dan boleh digunakan untuk mendapatkan kasut yang terbaik dengan harga yang menarik. jom baca. 

  1. Tips pertama, peka dengan bajet dan elakkan impulse purchase. pastikan korang mempunyai senarai kasut yang korang benar-benar mahukan. cari dan stick dengannya. tidak semestinya jika ada kasut yang tengah on sale, bermakna korang nak pun dapatkannya juga. kena stick pada yang satu la sebenarnya. hehe.
  2. Tips kedua dari seorang fashion stylist. Cuba untuk keluar membeli-belah pada penghujung hari. Ini kerana selepas korang banyak berjalan, kasut yang korang akan cuba, inshaAllah akan fit dengan lebih baik dengan kaki dan akan lebih selesa.
  3. Tips ketiga, dapatkan tiga saiz kasut yang berbeza sebelum membelinya. Beli yang benar-benar muat sahaja. mudah je tips ni kan? ;)
  4. Tips keempat, jika korang sukar berjalan dengan kasut tersebut, jangan beli! Mungkin ianya kelihatan cantik tetapi for sure korang tak nak kasut yang cantik tetapi menyakitkan dan tidak selesa kan? :)

so bagaimana? telah mendapat gambaran kasut apakah yang akan korang beli dekat Melissa Shoes? for sure pinky one tu kan? hehe. semoga tips yang PG Kongsikan ini dapat membantu korang dalam membuat pemilihan untuk membeli Melissa shoes atau maybe kasut-kasut jenama lain pula. semoga bermanfaat! ;)

done.
Continue reading Tampil Mengoda bersama Melissa Shoes!
, ,

3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015

Hi Fellos. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri! Alamak. in Advance pula ucapan tu kan. Ramadhan tak mai lagi, da sebut-sebut Syawal :D Haha. Apa pun, korang tak salah baca tajuk PG tau. Sebab dekat sini PG nak kongsikan dengan korang, 3 Fesyen Terkini Baju Hari Raya 2015 dari Butik Zalora Malaysia untuk korang peminat setia Zalora!


3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015. Ok, as korang tahu Zalora sentiasa memeriahkan industri fesyen tanah air kita dengan kemunculan pelbagai rekaan baju raya yang unik dan menarik kan?, dan PG yakin telah ada yang menantikan, apakah koleksi baju raya terbaharu daripada pereka-pereka fesyen termuka tanah air seperti Jovian Mandagie, Rizalman, Nurita Harith dan ramai lagi.

dan, apakah fesyen terkini baju raya untuk tahun 2015? Yes. PG yakin korang sudah telah tidak sabar untuk mengetahuinya kan.

Ok, dekat bawah ini adalah diantara koleksi fesyen baju raya yang boleh korang temui daripada koleksi Zalora dan Fashion Valet sendiri, dan that was early suprise is, sudah terdapat beberapa pereka fesyen yang telah membuka pesanan awal atau pre-order untuk Raya 2015 ini. awesome wei! PG pun tak sabar nak shopping dekat Zalora.


Peplum - Honestly, permintaan terhadap rekaan baju kurung peplum yang pernah menjadi fenomena melanda industri fesyen muslimah di negara kita ni tak pernah putus-putus kan. PG percaya sampai lah ni pun, pasti ada permintaan untuk peplum. Bukan untuk penggunaan di hari raya aidilfitri sahaja, malah untuk apa-apa majlis sekali pun :)


Kimono - Rekaan kimono tidak kurang hebatnya. Rekaan yang sedang trending kini, memang patut dicuba dan that one so unik kan? bayangkan pakai di pagi hari raya aidilfitri yang mulia? pastinya anak-anak gadis akan mencemburui sesama sendiri :D


Kurung Moden – Rekaan ketiga yang masih mendapat permintaan adalah baju kurung moen. Rekaan ketiga ni memang rekaan kegemaran PG. Kurung moden atau mama kata rekaan cutting princess ni memang sesuai bagi mereka yang ingin nampak lebih elegen, sudah pastinya dipagi hari raya :)

So? Apa tunggu lagi? Cepat dapatkannya di Zalora Malaysia tau :) Semoga artikel ini dapat membantu korang yang sedang mencari apakah fesyen terkini baju raya 2015. ;)

Toodles.
Continue reading 3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015
, ,

Heel Shoes to Wear on Your Birthday!


Sambutan hari jadi sememangnya adalah satu sambutan yang memang dinanti-nantikan oleh semua orang kan? Terutamanya kaum wanita seperti PG. Kalau da namanya perempuan, PG yakin akan ada pelbagai persiapan untuk hari sambutan tersebut oleh si birthday girl. Sebulan sebelum majlis adalah waktu yang paling sesuai untuk merancang. Setuju tak? Yup. PG Setuju! haha. Mungkin tidak semua yang merancang tetapi bagi PG, majlis sambutan hari jadi memang dinantikan dan perancangan untuk menyambutnya memang patut dirancang dari awal. Bukan apa, selain kita meraihkan ulang tahun kelahiran kita, tetapi ianya juga adalah satu majlis 'kenduri kecil' untuk kita bersyukur dengan pertambahan usia yang meningkat, ianya juga seiring dengan pencapaian diri sendiri berbanding tahun yang sudah.

Ok. Sebut tentang sambutan hari jadi yang bakal tiba ni, PG wanna thanks to Zalora Malaysia, kerana sudi berkongsi tips yang mudah dan simple untuk persediaan menyambut hari jadi yang bakal tiba, then PG nak kongsikan bersama dengan anda juga! :)

Lokasi dan Tema

Pemilihan lokasi mengikut lokasi kegemaran kita. Bagi PG, lokasi yang the best adalah lokasi atau kawasan yang tidak melalui kawasan 'jammed', mudah ditemui dan yang lebih penting, kita berada dalam keadaan selesa dan santai ketika menyambut hari jadi kita sendiri.

Pemilihan tema juga penting, base on lokasi yang telah kita pilih, apakah tema yang kita gemari, sudah boleh diagak mengikuti lokasi yang bersesuaian. Pastinya tema yang dipilih suatu yang bakal menyerlahkan penampilan kita sebagai birthday girl kan? :D

Kasut dan Pakaian

Dua perkara atas ni memang amat penting pada majlis tersebut, ianya agar memastikan penampilan 'birthday girl' adalah yang paling menyerlah!.

Oleh itu base on PG punya tajuk entri atas tu juga, kat bawah ni, PG nak share beberapa tips untuk anda yang sudah mempunyai beberapa helai dress hitam idaman untuk dipakai tetapi masih tercari-cari untuk memilih heel shoes yang sesuai untuk dipadankan pada majlis itu nanti. 

Dress hitam

Dress hitam sememang merupakan pilihan utama yang sering dipakai oleh wanita. Bukan sahaja memberikan ilusi tubuh badan yang langsing, tetapi ia juga amat sesuai untuk dipadankan dengan apa jua jenis kasut dan aksesori sampingan.

Sebut tentang heels, apakah jenis heels yang paling sesuai dipadankan? Ok, kat bawah ni ada beberapa jenis heels yang boleh kita praktikan untuk dipadankan.Tips dari Zalora Malaysia!

Heel Shoes



Pilih heel shoes yang mempunyai warna yang terang atau bright colors untuk penampilan yang lebih menyerlah. Elakkan pemakaian kasut yang berwarna gelap agar kita tidak kelihatan 'tenggelam' ketika sambutan hari jadi kita sendiri.


Jika anda sukakan warna-warna pastel seperti diatas, let's play princess! Gayakan bersama glitter heels untuk penampilan yang lebih glamour atau pilih heel shoes yang berwarna coklat atau beige untuk kelihatan sweet J! :D


Tidak sempat untuk membeli dress baharu? Ok, jangan risau! Pilih sahaja mana-mana dress yang paling selesa dipakai dan,


padankan dengan heel shoes yang simple seperti warna hitam atau gelap untuk menyelamatkan keadaan. For sure, kita mahu menjadi mangsa fesyen kan? :)

Ok! i'm done with it. Moga perkongsian dari PG ini dapat membantu kita untuk memadankan pakaian dan kasut yang bersesuaian untuk majlis kita nanti. hehe. Then, jom! Layari laman Web Zalora Malaysia sekarang dan temui pelbagai koleksi heel shoes online lagi dan yang pastinya menepati citarasa anda!

Oh ya, Happy birthday in advance dari PG dan Zalora Malaysia! :)
Toodles.
Continue reading Heel Shoes to Wear on Your Birthday!