Showing posts with label Contest dan Giveaway Blogger. Show all posts
Showing posts with label Contest dan Giveaway Blogger. Show all posts
,

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest | Assalamualaikum fellow. Pagi-pagi da hujan. Hujan rahmat sungguhkan. Dan pagi-pagi yang bahagia ni, i nak share satu berita baik untuk semua para blogger dan nak jemput sertai bersama! Iaitu Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest dan Menang Lazada Shopping Vouchers! Yahoo! Paling best, setiap minggu Lazada akan memilih 3 pemenang, sudah pasti dikalangan para blogger yang join, to win RM100 shopping voucher each at Lazada. Omgeee. i kalau menang RM100 tu, i nak grap handbeg!!! kalau i terpilih. Hehe. 


Coinciding with the Lazada Ramadhan Sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 16 to 27 June (where you can find special discounts up to 90%!), we are pleased to share with you our special Lazada Ramadhan Blogger contest where we will be awarding prizes to up to 80 bloggers!

How To Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

  1. Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu)
  2. Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali.
  3. Untuk menyertai pertandingan ini, peserta hendaklah menulis tentang topik yang ditetapkan mengikut tarikh pertandingan tertentu . Peserta hendaklah menjawab soalan-soalan berikut: 

1. Week One Contest:
Theme: Delicious Ramadhan
 
 Contest period: 19 May 2017 – 1 June 2017
 Title of the article: Recipe's name
 
 a. What are your favorite Iftar dishes?
 b. Share the recipes of the dishes
 c. What kind of products can you find on Lazada’s platform to help you prepare the dishes?

 For your references :
 Delicious Ramadhan(link) : Kitchen Appliances
 Bazaar Ramadhan(link) : Groceries

2. Week Two Contest:
Theme: My Ramadhan Home

 Contest period: 2 June 2017 – 8 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. How are you decorating your house to be Raya ready?
 b. Share your house decorating tips for this Raya
 c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya?

3. Week Three Contest:
Theme: Looking Good & Beautiful

 Contest period: 9 June 2017 – 15 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. What's your color theme for this Raya?
 b. Share your outfit details for this Raya
 c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya?

4. Week Four Contest:
Theme: Travelling Back Home

 Contest period: 16 June 2017 - 25 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. Where do you celebrate Raya this year?
 b. List down your "balik kampung" essentials.
 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"?

Prizes – More Participants More Winners

Depending on the overall number of participants there will be either 15, 20, 50 or 80 winners:

1. Less than 100 Participants (15 winners)
 15 x RM100

2. More than 100 Participants (20 winners)
 1st Prize: 1 x RM400
 2nd Prize: 8 x RM150
 3rd Prize: 11 x RM100

3. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500
 2nd Prize: 16 x RM150
 3rd Prize: 33 x RM100

4. More than 300 Participants (80 winners)
 1st Prize: 1 x RM600
 2nd Prize: 35 x RM150
 3rd Prize: 44 x RM100

Ok fellow. Ni penting nak bagitau. Hadiah yang meriah tu depending to berapa ramai blogger yang join. Dan peluang untuk kita menang pun besar juga. Oleh itu, i nak JEMPUT SEMUA BLOGGER untuk memeriahkan contest ini. Cepat! Masa berlalu dengan begitu pantas. 

Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier!

Xoxo
Love Korang!
Continue reading Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Segmen: Bloglist 1st Time by Lokman Hakim

Assalamualaikum fellas. Mempunyai domain blog sendiri, memang one off i punya impian juga. InshaAllah, nak juga ada domain sendiri nanti. Ramai juga blogger yang da tahu kepentingan domain ni tau. Kiranya baguslah untuk mereka yang benar-benar ingin menjana pendapatan menggunakan medium blog. Macam i, setakat tulis merapu hal peribadi je, mungkin domain bukan pilihan i sekarang. But, who knows masa depan kan? hehe. Apa pun, i nak jemput kengkawan blogger i, untuk turut sama segmen bloglist by Lokman Hakim ini sebagai tanda support beliau telah berjaya memiliki domain sendiri. Good Luck Lokman Hakim!

http://www.blogaqiem.com/2017/05/segmen-bloglist-1st-time-by-lokman-hakim.html
BANNER  da lawa. Klik Banner kalau nak join sekali ya :)

Xoxo
Love Korang!
Continue reading Segmen: Bloglist 1st Time by Lokman Hakim

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum fellas. i nak menang 1 set produk kecantikan daripada giveaway by aishah badrulhisham ni. Nak menang, kenalah join sekali kan? Kot-kotlah rezeki tuah dikaki ayam. Hehe. Dan juga i jemput kengkawan blogger PG join sama sekali. Syarat pun senang je. Klik banner kat bawah tau :)

http://myownlifemyself.blogspot.my/2017/05/giveaway-time-by-aishah-badrulhisham.html

Banner pun dah cute kat situ. i Like! KLIK BANNER :)

The Syarat Wajib Giveaway Yang Sangat  Mudah
  1. Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"
  2. Follow blog : Aishah Badrulhisham 
  3. Follow Instagram : @aishah.bdrlhshm & @qayra_signature_hq 
  4. Like Facebook page : Qayra Signature HQ
  5. Add friends Facebook : Aishah Badrulhisham 
Xoxo
Love Korang!
Continue reading Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Giveaway Cash RM1000+ Mei 2017 By Emas Putih

Continue reading Giveaway Cash RM1000+ Mei 2017 By Emas Putih

Segmen Sweetlicious Bloglist #SugarTreats2017

Assalamualaikum Fellos. Another segmen nak ajak korang sesama join juga. Sweetlicious Bloglist Segmen. Tarikh tutup segmen pada 03 Mei 2017 ini. Masih sempat lagilah kalau nak join sekali. Syarat-syarat segmen pun memang senang banget. Para blogger sekarang memang suka buat segmen bloglist dengan syarat yang memudah je kan. I suker. Hehe. Ok, meh jemput sekali. Klik banner kat bawah tau. See? Banner pun da lelawa je. Hijau-hijau sedap memandang je kan. Jom!


Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Segmen Sweetlicious Bloglist #SugarTreats2017

Segmen Mencari Bloglist by Mya

Assalamualaikum Fello! Jom, i nak jemput semua blogger yang tengah free dan tak tahu nak buat apa hari ni kan. Mentang-mentanglah cuti hari ni. Tak sibok pun kan. Kecualilah mak-mak kat dapur yang tengah sibok masak tu, meh jemput join segmen bloglist sahabat blog kita ni. Klik banner tu ar, senang bak hanggg. Jom :) Banner pun da lawa pinky-pinky kan.



Punyalah senang ni segmen :D

Syarat Wajib:

  1. Follow blog ini.
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Mencari Bloglist by Mya", letak banner di atas dan backlink ke blog ini.
  3. Tinggalkan link entri anda di ruangan komen di bawah.
Segmen Tamat: 26 Mei 2017

Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Segmen Mencari Bloglist by Mya

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini By Ourmemoria.My

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.


Copy dan klik banner untuk penyertaan

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.


Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict

Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Assalamualaikum fello. i da lama tak join contest giveaway tau. And timing yang bagus untuk kemaskini trafik blog semula dan i join. Hopely ada rezeki menang salah satu wangian di atas. Hehe. Other blogger's! Jom jemput sama memeriahkan contest blogger kita tau :) KLIK BANNER ATAS TU :) Good luck!

Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Giveaway Dior Miniature Perfume Mini By Ourmemoria.My

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman! | I join sama sebab i memang suka bebenda-benda barangan kecantikan, evendo sebenarnya dalam handbag cuma ada 3 benda basic seperti Azhafizah blog iaitu lipstick, foundation dan eyeliner. Kot-kotlah menang, rezeki, boleh buat koleksi dalam handbag i :D


Sebut pasal satu-satu produk, i setakat ni setia pada foundation B.B Cream keluaran maybelline tu. Since i da cuba sekali B.B Cream tu, after that, i tak tukar lain lagi. Kekallah sampai ke hari ni, still pakai. Selain itu, produk yang i pakai sekarang juga, pencuci muka Safi Rania Gold. Safi Rania Gold i da pakai dekat 2 tahun. Setakat ini dia ok dekat kulit wajah i. Yang penting sebenarnya nak jaga kecantikan is, jangan ada sifat malas. Nak cantik, kena rajin. Kan? ;)


B.B Cream Maybelline


Masker Safi Rania Gold | Pencuci Muka Safi Rania Gold | Rexona i :D

So macam mana? Best tak story tentang produk kecantikan PG? Simple sangat kan. Hehe. Awak-awak pula macam mana? Kalau nak sertai giveaway ini, klik banner atas sekali tau. Good luck! :)

xoxo.
Continue reading Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena

Assalamualaikum.

Hi fellas. I pantang nampak warna pinky-pinky ni. Terasa ada satu cabaran dalam hati jiwa dan raga. Ar, sama macam giveaway mangkuk tingkat by el darwena ni. Warna mangkuk tingkat giveaway dia kat situ, memang i tak boleh tengok. Tapi da alang-alang ternampak, i terus join sama giveaway mangkuk tingkat ni. Dengan harapan i, moga i menang hadiah mangkuk tingkat tu. Muahaha. So awak-awak sekalian alam. Agak-agak kalau spesis sama macam PG, meh jemput sekali giveaway ni. Kot-kot rezeki awak-awak pula kan. Hadiah satu je tau. Tapi, mari kita berharap moga-moga tuan tanah nak bagi hadiah lebih dari satu kat situ. Hehe. Klik banner!


Giveaway tamat pada 15 October 2016 jam 11.59 malam tau :)

xoxo.
Continue reading Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena

Giveaway Penghargaan RM100 by Kennymerligal


Giveaway penghargaan cash rm100 by kennymerligal | mencari 5 orang pemenang bertuah bagi merebut hadiah wang tunai sebanyak rm20 untuk setiap seorang. Giveaway ini akan bermula pada 1 September 2016 dan berakhir pada 30 September 2016.

Cara untuk menyertai:
  1. Buat satu entry blog bertajuk "Giveaway penghargaan rm100 by kennymerligal". 
  2. Copy dan paste banner diatas ke dalam blog post anda atau gunakan kod yang telah disediakan dalam ruangan textarea dibawah. 
  3. Backlinkkan entry ke sini. 
  4. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen artikel giveaway sahaja. 
Syarat syarat :
  1. Blogger Malaysia. 
  2. Follow blog kennymerligal
  3. Follow instagram
  4. Follow twitter
  5. Like facebook page
(*syarat yang kedua adalah wajib manakala yang selebihnya terpulang kepada anda)

Hadiah :

Wang tunai RM20 x 5 orang pemenang bertuah. 

Pemenang akan dipilih secara rawak oleh admin dan keputusan akan diumumkan selepas tamat giveaway. Semoga penganjuran giveaway ini dapat merapatkan lagi tali persahabatan di kalangan rakan rakan blogger. 

xoxo.
Continue reading Giveaway Penghargaan RM100 by Kennymerligal

MINI GIVEAWAY BY TRIPLE S



Prizes of giveaway :

3 winners x RM10
3 lucky winners will be chosen using random.org

Rules :

1. Open to all bloggers in Malaysia.
2. Must be following our blog "Airah" & "Indah" *compulsory*
3. Follow Instagram : @twicemakeup.my, @allemari.co" *optional*
4. Copy the banner above and create and entry titled "MINI GIVEAWAY BY TRIPLE S"
5. Link the entry in this entry comment section below.
6. Canceled if less than 10 participants.

That's it. My rules are very simple to follow. I hope all of you will join this giveaway.

Starting at 2/9/2016 and finishing at 2/10/2016.

jemput join semua. klik banner ya :)

xoxo
Continue reading MINI GIVEAWAY BY TRIPLE S

Menang Giveaway Birthday by Cik Eyz

Menang Giveaway Birthday by Cik Eyz | Hi fellas. Syukur alhamdulillah. Blog PG terselit menang hadiah giveaway by Cik Eyz hari tu. Bersempena dengan birthday Cik Eyz. Syukur kat situ. PG menang hadiah RM10.00 sahaja. Tapi tu pun da bersyukur sangat-sangat, dan baiknya Cik Eyz is, dia bagi pilihan lagi samada nak tunai atau pun topup. So, PG pilih topup sahaja. Lagi senang kat situ kan.


Alhamdulillah :D 

Terima kasih Cik Eyz :)
xoxo.
Continue reading Menang Giveaway Birthday by Cik Eyz

Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Segmen bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 kembali untuk lagi untuk menggantikan bloglist bulan Julai & Ogos. Bagi yang tak sempat sertai bulan Jun hari tu, boleh cuba sertai bulan Ogos ni. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN

TAMAT : 29 OGOS 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016
2. Copy coding yang disediakan dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Read more: azhafizah

xoxo
Continue reading Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Giveaway RM400 by AsyaAmin!




Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.


Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)

Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016

p/s: I state RM400 based on total overall.

xoxo
Continue reading Giveaway RM400 by AsyaAmin!

Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari



Syarat penyertaan :
1. Terbuka untuk semua yang berwarganegara Malaysia
2. Follow blog Jepun Mari
3. Janji ada blog, boleh join.
4. Buat satu entry bertajuk ' Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari '
5. Copy banner di atas dan buat back link ke entry ini.
6. Publish kan entry dan hantar kan ke ruang komen di bawah.

Ganjaran kepada peserta yang join segmen ini :
1. 5 peserta yang bertuah akan menjadi senarai bloglist Jepun Mari sepanjang tahun 2016.
yang ini saya akan baca setiap blog yg join contest ni, yg mana menarik perhatian saya akan senaraikan sebagai 5 bloglist yang bertuah.

2. hadiah berbentuk tudung AJ klik sini

Tempoh penyertaan
18 Ogos 2016 - 23 September 2016

Syarat yang mudah kan? jom join :)

xoxo.
Continue reading Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.Com

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM! Assalamualaikum, hi fellow. Kat sini PG nak war-warkan dan menjemput para rakan blogger PG untuk sama-sama memeriahkan Giveaway anjuran blogger ELIHJAPAHAR.COM, dimana ini adalah giveaway pertama blog beliau selepas 2 bulan blog ini ditubuhkan. klik banner kat bawah untuk join ya :)


Hadiah-Hadiah Giveaway:

Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga Kesepuluh - Top Up Bernilai RM10

hebat hadiah? lagi hebat kat bawah ni :)


hadiah buat pemenang bertuah :)

Hadiah bonus untuk seorang peserta bertuah giveaway ini akan dihadiahkan sekotak Mineral Coffee atau lebih dikenali sebagai Min Kaffe(bernilai RM36)
Pemenang tempat pertama hingga kesepuluh akan dinilai 100% menggunakan random.org. Manakala, pemenang peserta bertuah akan saya nilai sendiri untuk entry paling menarik. Buatlah entry bebas yang menarik.

hebat! its easy je kan dekat korang. hehe. syarat giveaway pun mudah. meh tengok syarat pula!

Syarat-Syarat Penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia
2. Wajib FOLLOW blog ini
3. Like Fan Page ini - or klik sini
4. Follow Twitter saya - Follow @elihjapahar
5. Copy banner diatas dan buat satu entry bebas bertajuk "Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"
6. Link kan entry tersebut pada entry ini
7. Postkan link penyertaan anda di ruangan komen dibawah

Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016.
Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.


ok! PG selesai kat situ. para blogger's. come join sama. good luck!
xoxo
Continue reading Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.Com

Giveaway Birthday by Cik Eyz

a Happy birthday buat cik eyz. dengan ucapan buat cik eys, semoga diberikan kesihatan yang baik, dipermurahkan rezeki, dan apa yang penting, PG doakan yang bebaik sahaja untuk cik eyz. once again. PG nak ucapkan, selamat hari jadi buat cik eyz. happy birthday cik eyz  ;) 


 Syarat nak join simple je :)

Terbuka kepada semua blogger di Malaysia :)
Mesti follow blog Cik Eyz
Mesti like facebook page Cik Eyz
Mesti follow instagram Cik Eyz
Buat entry bertajuk ' Giveaway Birthday by Cik Eyz '
Create satu Ucapan Birthday untuk Cik Eyz
Copy banner diatas dan backlink kan ke entry ni
Tinggalkan link anda kat ruangan komen kat bawah

~ 5 Pemenang bertuah akan dipilih menggunakan random.org

Hadiah :

1 x RM 10
2 x RM 5
2 x Shawl

Giveaway tamat 31 Ogos 2016
Pemenang akan diumumkan pada 1 September 2016
jemput join semua :)
xoxo.
Continue reading Giveaway Birthday by Cik Eyz

Segmen: Join Bloglist Ain bulan Ogos-September 2016!!!

hi fellas. jom kita join segmen bloglist petang-petang ni. untung-untung masuk dalam bloglist cik ain kita sorang ni. sepanjang bulan ogos dan september pula tu. sebulan tu. hehe. syarat pun senang je. katanya tiada terhad. ar bererti siapa yang join segmen ni, semua akan masuk bloglist cik ain. apa tunggu lagi? jom cepat join. klik banner kat bawah tau. 

http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2016/08/segmen-join-bloglist-ain-bulan-ogos.html

PG tag kamu Asha Lya :)

xoxo
Continue reading Segmen: Join Bloglist Ain bulan Ogos-September 2016!!!

Giveaway Follow dan Like MY


Langkah - Langkah
1. Buat entri bertajuk : Giveaway Follow dan Like MY
2. Copy gambar banner diatas dan backlink ke entri ini.
3. Nyatakan Url FB dan IG anda untuk semakan.
4. Publish entri dan tinggalkan url entri tersebut di kotak komen pada entri ini.

* Seramai 3 orang pemenang dicari
* GA akan bermula pada hari ini sejurus selepas ia dipublish dan akan tamat pada 14 Ogos 2016
* Pemenang akan diumumkan pada 15 Ogos.
* 16 - 18 Ogos - maklumat pemenang akan dikumpulkan.
* 19 - 22 Ogos - hadiah akan dipos pada pemenang.


Syarat Wajib.

1. Add FB Yuyin Azman | Follow IG Yuyin Azman | Follow blog Yuyin Azman
2. Follow IG Mieza Suhaini | Follow/Add FB Mieza Suhaini
Senarai Penyertaan
Senarai Hadiah

Hadiah pun ada ada penyenaraian. apa lagi? jom follow :)
xoxo.
Continue reading Giveaway Follow dan Like MY