Saimdang Light's Diary True Story

Assalamualaikum fellas! I tengah nak mentawafkan diri tengok drama korea tajuk kat atas tu tau. Baru je nak masuk episode 7. Lagi 23 episode to go. Dengar kata drama korea berkaitan nama Saimdang ni base on true story. I ada check kat wiki and yes. Ada info mengenai Saimdang dan keluarga beliau. Ok, as long kita tahulah drama ni tak la merapu sangat pun even biasalah kan drama-drama will tambah itu ini sedikit bagi sedapkan jalan cerita depa.

a

Pakcik Google pinjam gambar awak tau :D

Saimdang what about? Sikit yang i faham, Saimdang menceritakan tentang diri beliau, seorang pelukis yang terkenal di zaman beliau, namun berhadapan dengan beberapa masalah setelah lukisan yang pernah dilukis beliau terselit dengan puisi yang tidak sepatutnya ter viral dan menjadi viral dengan makna, terjadinya itu akan menyebabkan percetusan bunuh membunuh. Dalam masa yang sama, Saimdang in da future (Masa moden)...Nampak sangat fantasi cerita ni kan. Hehe. Ok, Saimdang di zaman moden pula berhadapan dengan beberapa masalah. Dimana, ianya berkaitan dengan lukisan yang berkaitan dengan Saimdang di zaman raja-raja. 

Seterusnya. I tak habis tawaf, jadi tak tahu lanjut. Hehe. Macam best tak? Nak tahu best ke tak, jom layan drama ni k. I kejap tengok kejap update blog dan kejap akan buat kerja office. Tau-tau je la baru pindah jabatan lama semula. Muahahaha.

Xoxo.
Love Korang!
Share:

0 Komen:

Post a Comment

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)

tabung wish list :)

Pusat Aduan Awam

ahli mesyuarat ;)

agenda mesyuarat :)

pengerusi mesyuarat ❤

perempuan 33.
februari 6th | married |
gomen staf | fully time blogger

Assalamualaikum.


Copyright © YatieOwner | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com