30 August 2016

Salam Kemerdekaan Ke-59!


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan!

PG nak ucapkan Selamat Hari Kemerdekaan buat Our Negara. Of course Malaysia, Tanah Airku. Dengan ucapan semoga Kita sebagai rakyat terus bersatu padu. sudah tentu ke arah yang lebih baik. evendo kita banyak dengar bebenda negative compare to positive. but. sebagai rakyat. sebagai rakyat yang diberikan akal dan fikiran yang waras, kita tahu mana baik dan buruknya kan. so! kita pilih yang positive!

tu je. sekian :D
i love u Malaysia 

xoxo
Share:

29 August 2016

Mereput Kat Office!

holas! aircon dekat office ni boleh buat aku reput kat tempat duduk sorang-sorang. susah juga kalau bagi off aircon tu. sat lagi adalah akak-akak tu kata kepanasan la apa la. yang kesejukan tahap dewa ni, terpaksalah mengalah T_T


mereput kat office, terjumpa gambar lama ketika PG dekat Lost World of Tambun, Ipoh Perak!. orang tak de keja memang macam ni. muahaha

by the way! selamat hari isnin dan salam kemerdekaan korang! sehari lagi kerja dan cuti on wednesday kan. yahoo! PG da make a list kdrama nak tengok nanti. hehe.

xoxo.
Share:

28 August 2016

Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah Hello Hi!

holla fellas. oh no. i'm gonna miss all thing dekat Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah! sobsob yes i will. sebab PG da berpindah bahagian dalam jabatan. that meaning too is. PG tak akan handle lagi bebenda tolong urus kursus, tolong design backdrop kursus, tolong buat senarai staff pergi kursus, tolong call sana sini pasal kursus, tolong bla bla bla dan bla pasal kursus. nope. tidak lagi. dan of course. selepas ini, sekiranya ada permintaan untuk staff berkursus, menjalani program ke biro tatanegara, kem bina negara kundasang, juga PG tak handle sudah bah. sedih pula PG. hahaha.

tapi. tapi. its okey lang. sebab PG ada few pengalaman already sepanjang bertugas kat kem bina negara, 3 hari 2 malam yang boleh diingati sampai pencen umur 60 tahun tu. hahaha. one is? anyone pernah dengar suara perempuan mengilai??? muahaha. nope. PG tak pernah dengar lagi setakat ini sepanjang berada di kem bina negara kundasang sabah, tanah airku tercinta. gitu. kawan sebertugas dengan PG pernah. tak semua orang di izinkan olehNya (gitu) untuk dedengar bebenda macam ni kan. yang pernah dengar, tawakallah korang :D


Say hi to Biro Tatangera, Kem Bina Negara Kundasang, Sabah!
yup. its me Yatie! :D


by the way. PG perasan entry tentang Biro Tatanegara, Kem Bina Kundasang ni mendapat view yang agak banyak dalam blog PG. korang one off peserta ke ape? hehe. jangan risau sekiranya terbaca entry ni tau. sebab. selagi korang tak pijak bumi kem tu, korang tak akan tahu pengalamannya macam mana. pengalaman yang PG lalui dan rasai. pengalaman mereka-mereka yang pernah pergi terdahulu sebelum korang. mungkin ada few yang berpengalaman yang tak ok. kita tak tahu. kita tak boleh nak predict orang macam mana kan. but. yang ok tu. memang 1001 memori kanangan terindahlah orang kata.

but but. itulah PG kata. selagi korang tak pijak bumi kem bina negara kundasang sendiri, korang tak akan dapat pengalaman 'wow' kat situ tau. wow bila korang google kem tu dan nampak gambar kem tu, tapi bila korang tengok sendiri lagi wow sebenarnya, sampai tak nak tinggal satu gambar apa pun kat situ. PG pun macam tu mula-mula. serius tak tipu. bila da kali pertama datang, Ya Allah! kenapa tak dari dulu je pergi kem ni. muahaha. nampak sangat PG teruja cerita pasal kem ni kan? hehe.

sebut pasal pengalaman lain. korang tak akan pernah rasa pengalaman duduk reramai dengan kengkawan satu dorm. kot-kotlah sebelum ni korang tak pernah duduk asrama kan. alih-alih kena pula pergi kursus. kena pula duduk reramai. erk? best apa. bukan selalu tau. hanya 2 malam. tu pun ahad kena balik da. kalau yang datang kem pada hari jumaat. depend dengan programlah. such yang PG dengan officer handle sebelum ni, jumaat da gerak naik kem dan ahad around 2 petang da gerak balik kota kinabalu, sabah. muahaha. kundasang sabah juga kan :D

lagi lagi nak cerita apa pasal kem ni erk. sebab rasa macam banyak pula nak bagitau. haha....tapi. macam da panjang entry ni kan. then. talk later! bye ;)

xoxo.
Share:

27 August 2016

Korean Lover | Love in The Moonlight

Love in The Moonlight Sinopsis | Moonlight Drawn by Clouds Sinopsis. Morning fellas! PG kat kampung. that mean, line kat sini memang tak berapa nak laju. plus! internet PG pun memang da sangat-sangat limit kuota. huhu. so. entry ni berjadual. hehe. at least. adalah juga PG update sabtu dan ahad kan. :)


ok! itu dia. anyone yang mencari sinopsis drama korea terbaru. memandangkan drama korea doctors tu da habis kemarin lepas kan. dan tidak menghampakan para peminat drama korea, itu dia drama terbaru pula. PG tak tengok lagi. as usual PG akan download dan tengok kat phone je. hehe. kot-kot tersibukkan diri ke. ter nak tertidur ke. boleh tengok kemudian hari. so. episod pun tak tinggal.

ok dan. Love in The Moonlight ni ada nama tajuk lain selain itu, iaitu Moonlight Drawn by Clouds. which is. kalau korang cari atau ternampak dua tajuk ni. sebenarnya depa drama yang sama. jangan terkeliru pula tau :) ok jom baca ringkas punya sinopsis yang PG dapat dari blog barusinopsis.blogspot.com.

Drama korea Moonlight Drawn by Clouds mengisahkan tentang Hong Ra On (Kim Yoo Jung) yang menyamar sebagai seorang lelaki dan sebagai nasehator (rasanya penasihat kot..maaf erk. PG dapat sinopsis pun macam dari blog indonesia gitu. hehe) bagi para-para pria yang akan kencan. karena sebuah surat cinta yang dia tulis untuk klien, ia kemudian bertemu dengan Lee Yeong - Putra Mahkota masa depan Hyomyeong (Park Bo Gum). Hong Ra On tidak menyedari bahawa ia adalah Putra Mahkota dan Lee Yeong tidak menyedari bahawa Hong Ra adalah seorang wanita. Putra Mahkota kemudian menjadi tertarik pada Hang Ra On. Sampai sang kasim (apa tu?. hahaha) kemudian menyedari hal ini dan mencoba untuk mendapatkan Hang Ra dan menjadi salah satu dari kasim mereka. 

dan...bagaimanakah kisah mereka selanjutnya? <<< itu ayat PG. hahaha. sama-sama kita tengok tau :D

xoxo.
Share:

26 August 2016

Earning Nuffnang Kembali RM0.00

hi fellas. PG baru cashoutkan earning Nuffnang PG kemarin kemarin lepas. alhamdulillah. tak sabar nak tunggu cheque sampai. hahaha. dan dan. cashoutnya earning tersebut, maka oleh itu, earning nuffnang PG kembali kosong semula. huhu. lepas ni, harapnya menaiklah sikit. sikit tak banyak. hehe.


korang. jom klik klik nuffnang :D
xoxo.
Share:

25 August 2016

Cashout Nuffnang Ogos 2016

finally. PG cashoutkan juga earning nuffnang yang telah terkumpul sekian lama. lama juga PG tak cashout earning nuffnang. last cashout pun pada tahun 2013. dan earning lepas tu terkumpul, sampailah PG cashoutkan kemarin. syukur alhamdulillah. tak banyak tak sikit. bersyukurlah. mungkin setakat itu sahaja rezeki PG kan. dan harapnya, lepas cashout ni, adalah sikit kenaikan semula. inshaAllah. ni pun sebab kerana korang. pembaca blog PG, CEH. konon je ada pembaca ala-ala setia gitu kan. dan juga para penziarah blog PG. terima kasih tau. tanpa korang. mustahil PG akan dapat earning macam tu kat situ. muahciked :D


alhamdulillah. 
thanks reading here!
xoxo.
Share: